6.28.2015

RED ELEGANCE                                 DRESS-STUDIO CONTESA     
     PHOTOGRAPHER-MARJANA PAVLICEK  

 
   Red is one of my favorite colors. Red dress is a classic that never goes out of fashion.Red dress symbolizes: charms, confidence, passion based on floral lace. In this dress there is something dramatic and sophisticated. This dress follows the line of the body and spread in bottom, one of the most elegant and suitable for special occasions.

   Црвената е една од моите омилени бои. Црвениот фустан е класик кој што никогаш не излегува од модата. Тој го симболириза сексапилотот, сaмодовербата и страста благодарени на прошараната цветна чипка. Незнам како да кажам ама во овој фустан постои нешто драматично и софистицирано. Фустанот ја следи линијата на телото и се шири при дното добивајќи на волумен, еден од најелегантините кој можете да го изберете за специјални пригоди.