1.31.2016

Plaid dress


Dress- shirt is my favorite piece of clothing when I go to coffee with my friends. It can also be worn with flat shoes and high heels, depending where you  go. But I prefer ,this dress to wear with flat boots.  And of course I love this plaid design .


Фустан- кошула е мојот омилен дел од облеката кога одам на кафе со пријателите. Таа исто така може да се носи со рамни чевли и високи потпетици, во зависност каде се  оди. Јас преферирам овој фустан да го носам со рамни чизми. И се разбира јас го сакам овој кариран дизајн.


1.21.2016

Lovely burgundyHair ( clip in extension ) - Irresistible Me
Because now it's winter and cold weather people are opting for cold and dark shades of clothing. But I  do the exact opposite. Mostly I prefer to wear warm colors. So this is the one  of my favorite 
 burgundy Turtleneck dress

A common feature for us girls and women is  the outside looks, ie hair.Especially now when the weather is characterized with  moisture, fog, snow and rain we are worred  for our hair style. Also I constantly worred does my hair is still straight оr for due to snow and rain my hair became wivy.  But honestly with this hair clips extension I  don't have that problem.   I wear this hair extension when have snow or rain and my hair is still straight. So I havent concern how is my hair style bacause  here I have my lovely hair extension Irresistible Me . 
 Бидејќи сега е зима и времето е студено луѓето се одлучуваат за студени и темни нијанси на облека. Јас пак  сосема спротивно правам. Воглавном  преферирам да носам топли бои. Така да ова е  едeн од моите омилени 

Честа карактеристика за нас понежниот пол  е нервозата повржана со надворешниот изглед , поточно за косата. Особено сега кога времето изобилува со  влага, магла, снег и дожд се нервираме да не ни се прекршила косава. Исто така и јас постојано се нервирам да не ми се свиткало некое праменче поготово зошто мразам виткана коса и секогаш ја пеглам.
 Но, искрено со оваа надградба на клипсови  немам таков проблем. Иако ја носам и кога има снег или дожд таа си останува права и не е наелектризирана или пак прекршена , а секако јас  сум онаа што веќе не е оптеретена со грижа за тоа што ќе правам  утре со мојата коса и да морам да ја вржувам за да се спасам од дополнителна нервоза заота што сега тука ја имам мојата сакана